Psychosociale therapie

Bij psychosociale therapie gaat men er vanuit dat lichaam, geest en omgeving onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De therapie gaat ervan uit dat elk menselijk lijden groei bevorderend kan zijn.

Een moeilijke situatie verstoort het evenwicht tussen lichaam, geest en omgeving. De mens heeft van nature alle krachten en wijsheid in zich om probleemsituaties zelf op te lossen, met andere woorden om zichzelf te helpen. Soms is een situatie echter zo ingrijpend dat je vast komt te zitten en het overzicht over het geheel verliest. Dit geeft vaak het gevoel van "niet lekker in je vel zitten", het veroorzaakt oplopende spanningen of leidt soms tot uitzichtloosheid en depressie.

Bij mij in therapie, sta jij of staan jullie voorop. Jij bent de expert betreffende jouw leven, jij kent jezelf het beste. Dit betekent in psychologisch jargon dat ik cliënt gericht werk. We gaan samen op zoek naar wat jij nodig hebt om in balans te raken. We werken aan overzicht en inzicht. Voor elk probleem bestaat er een oplossing!

Bij mijn begeleiding houd ik rekening met jou individuele situatie, wensen en mogelijkheden. Problemen kunnen op elkaar lijken, de aanpak ervan zal echter van mens tot mens verschillen, omdat ieder mens uniek is. Ik werk vanuit diverse therapeutische methodieken. Daarnaast gebruik ik mijn levenservaring en intuïtieve vaardigheden.

Tijdens een oriënterend intakegesprek bespreken we je persoonlijke situatie en licht ik mijn werkwijze verder toe. Mijn therapeutische hulp heeft tot doel dat je na verloop van tijd in staat bent je problemen zelf op te lossen. Je bent in balans en kunt op eigen kracht verder. Je hebt geleerd, hoe oude en nieuwe problemen anders en beter te hanteren.

Voor wie?

Iedereen, vanaf 14 jaar, die lijdt onder persoonlijke of relationele problemen en er zelf niet uitkomt. Bijvoorbeeld:

Workshops

Samen met Helga van der Heyden geef ik workshops op maat omtrent angst, relationeel geweld en persoonlijke groei. Informatie hierover op aanvraag. Bekijk onze facebook pagina:

Ludwig Burchardstraat 37
2050 Antwerpen
0032(0)479 478 904
psychologika@hotmail.com